Kumtesa

Nga Sadulla Brestovci

Shko te: navigacion, kërko

[redaktoni] Disa nga kumtesat e mbajtura në tubime shkencore

1970, maj
  • Rëndësia e burimeve tregimtare për historinë e lëvizjes kombetare shqiptare të Kosovës në fund te sh. XIX e në fillim të sh. XX, Sesioni shkencor në Institutin Albanologjik, Prishtinë.
1973, 7-9 maj
  • Lëvizja kombëtare shqiptare në vitet ’60 e ’70 te sh. XIX në dritën e burimeve arkivale serbe, Sesioni shkencor i Institutit Albanologjik, Prishtinë
1974, 10-12 dhjetor
1975, 12-13 dhjetor
  • Qëndrimi i serbëve ndaj shqiptareve dhe lëvizjes së tyre kombëtare të viteve 1862-1868, Sesioni shkencor i Institutit Albanologjik, Prishtinë.
1977
  • Lëvizja Nacionalçlirimtare shqiptare dhe Serbia në 60-vjetshin e shekullit XIX, Konferenca e VII e historianëve të Jugosllavisë, Novi Sad.
1978
1978
  • Lidhja Shqiptare e Prizrenit dhe popullsia serbe në Kosovë, Konferenca e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Tiranë.